سوالات متداول شهرداری
سوال
زمینی به مساحت ۱۰۷۳ متر مربع در شهر تبریز با کاربری مسکونی از طرف تعاونی مسکن شهرداری به اینجانب واگذار شده است.اکنون که برای اخذ پروانه اقدام نموده ام پس از اخذ عوارض، شهرداری اعلام میکند که کاربری قبلی این زمین درمانی بوده که طی طرح تفصیلی جدید باید طبق جدول تعرفه عوارض محلی شورای شهر تبریز با احتساب هفت P که خود P نیز تقریبا چهار برابر قیمت ارزش منطقه ای است را به عنوان هزینه تغییر کاربری پرداخت نمایید. آیا اخذ این مبلغ قانونی است؟
جواب
اخذ مبلغ مذکور و مبالغی از این قبیل به دلیل ایجاد کاربری جدید در طرح تفصیلی جدید و استفاده از امتیاز آن بر اساس ارای متعدد دیوان عدالت اداری خلاف قانون است.
از شهرداری بخواهید برگه محاسبه عوارض صادر نماید و نسبت به این موضوع در کمیسیون ۷۷ و بعد دیوان عدالت اداری اعتراض نمایید.
سوال
زمینی داشتم به مقدار ۲۵۰ متر متر مربع که تغییر کاربری آن را گرفتم. پس از تغییر کاربری برای دریافت پروانه به شهرداری مراجعه نمودم که از صدور پروانه خودداری نمودند، زیرا مقدار ۱۴۰ متر زمین دیگر در قسمت جلوی زمینم داشتم و شهرداری صدور پروانه را منوط به دادن ۱۴۰ متر زمین در حق شهرداری به عنوان معبر و خیابان نمودد و چون پروانه را نمی دادند بنده مجبور شدم ۱۴۰ متر زمین را به شهرداری بدهم.حالا با توجه به اینکه اراضی زیر ۵۰۰ متر مشمول ماده ۱۰۱ نمی شوند و ایجاد معبر برای اراضی زیر ۵۰۰ متر بر عهده شهرداری است نه مالک، امکان دارد که بنده در طی شکایت آن را پس بگیرم؟ یا قیمت آن را بگیرم؟
۱۴۰ متر جلوی زمین ۲۵۰ متری است و شهرداری تعهد گرفته که علاوه بر گرفتن عوارض ۱۴۰ متر زمین را نیز ببرد تا پروانه را صادر کند.
جواب
اقدام به گرو کشی شهرداری جهت صدور پروانه غیر قانونی است. به استناد رای وحدت رویه ۷۴۷ دیوان عالی کشور باید دادخواست مطالبه وجه علیه شهرداری بدهید به شرطی که دارنده سند رسمی یا عادی تایید شده دادگاه باشید. لذا به دلیل وقوع ۱۴۰ متر در طرح معبر امکان بازپس گیری آن را ندارید.
برای اطلاعات بیشتر به موسسه حقوقی حامی مراجعه کنید.